Skip to main content

VEILIG & SPORTIEF

Sportief

Of je nou zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de grootste sport van Nederland. Wij werken er samen met de KNVB, vrijwilligers, ouders en de overheid vol overtuiging aan om dit te bereiken.

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat met elkaar genieten de standaard blijft en wangedrag de uitzondering. We helpen dan ook vol overtuiging mee om het voetbal leuk en veilig te houden. Voor iedereen!

Samen met de KNVB zijn we aan de slag om de excessen terug te dringen en het voetbalplezier te stimuleren. Daarin geven we zelf graag het goede voorbeeld. We zien al onze medewerkers als ambassadeur van voetbalplezier. We verwachten dat ze dit laten zien in hun werk, maar ook daarbuiten.

Veiligheid

Voetbal is van ons allemaal en samen zijn we het voetbal. Willen we het voetbal mooier en beter maken, moeten we daar met zijn allen aan samenwerken. Geweld op het veld of rond de stadions hoort niet in het voetbal thuis.

Voor wanordelijkheden op en rond het (zaal-)voetbalveld die niet op het wedstrijdformulier komen, is er het Meldpunt klachten. Hier kan iedereen vervelende ervaringen en voorvallen delen met de KNVB.

Spreekkoren

Voetbal is het mooiste als iedereen met respect behandeld wordt. De KNVB vindt dan ook elke discriminerende of elke andere vorm van kwetsende uitspraken op en rond de voetbalvelden weerzinwekkend en niet te tolereren. 

Omdat clubs hun supporters het beste kennen, is afgesproken dat de verantwoordelijkheid voor het bestrijden van spreekkoren bij de thuisspelende club ligt.

Als een speler te maken krijgt met kwetsende spreekkoren, kan hij zowel bij de arbitrage als de club hier melding van maken. Als door de aanhoudende spreekkoren de speler en/of arbiter niet meer in staat is te functioneren, kan de arbiter besluiten de wedstrijd stil te leggen.

Vuurwerk

Vuurwerk, sommige supporters vinden het mooi, sfeervol en vinden dat het je ploeg een steuntje in de rug geeft. Echter, het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan. Daarnaast is het ook gevaarlijk voor spelers en mede-supporters. Daarom willen de clubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie,de gemeentes en het ministerie van Justitie & Veiligheid, vuurwerk in het voetbal harder aanpakken.

Vuurwerk hoort niet thuis rondom en tijdens voetbalwedstrijden en overige voetbalevenementen, hoe mooi en sfeervol dit ook ervaren wordt. Alle vuurwerkovertredingen worden vanaf nu afgedaan via het strafrecht en ook wordt alle overtreders een landelijk stadionverbod opgelegd.

Seksuele intimidatie

Een veilig en plezierig voetbalklimaat voor iedereen is een belangrijke voorwaarde voor de KNVB. Daarom worden verenigingen gesteund en gestimuleerd om preventief beleid te voeren om seksuele intimidatie tegen te gaan.

Op het moment dat zulk ongewenst gedrag wordt opgemerkt binnen een vereniging kan de KNVB worden benaderd voor eerstelijns opvang bij seksuele intimidatie in de vorm van seksuele gebaren, ongewenste aanrakingen, aanranding of verkrachting.

Vanuit de KNVB verzorgt de vertrouwenscontactpersoon de eerste opvang. Daar kunnen mensen, volledig in vertrouwen, hun verhaal doen en mogelijke vervolgstappen bespreken. Afhankelijk van de ernst van de situatie en de behoefte van de melder, schakelt de vertrouwenscontactpersoon de expertise in van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF.

Diversiteit

Diversiteit is een kracht. Pas als iedereen zich welkom voelt, dan kun je het sterkste team opstellen.

Voetbal is er voor iedereen, ongeacht de achtergrond, kleur, seksuele voorkeur, genderidentiteit of geloof. Iedereen mag meedoen en plezier beleven voor, tijdens en na het voetballen.

Miljoenen totaal verschillende mensen komen op of rond het veld samen. Dat maakt het voetbal groot, mooi én extra waardevol voor de samenleving. Maar waar veel mensen samenkomen, komen ook racisme en discriminatie voor. Ook in het voetbal. Dat beschadigt mensen én het voetbal en wordt daarom door de KNVB met alle middelen bestreden.

Discriminatie en racisme worden bestraft. Als slachtoffers of getuigen zich, eventueel via ons, bij de KNVB melden, dan wordt het incident altijd opgevolgd. Dit gebeurt of via de verenigingsadviseur, of tuchtrechtelijk. De onafhankelijke aanklager kan een tuchtzaak starten als er genoeg bewijslast is. Juist voor deze bewijslast is het belangrijk dat er meldingen worden gedaan. Help dus mee want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat dergelijke incidenten van onze velden verdwijnen.

Doping

Het gebruik van doping is slecht voor het voetbal. Het tast de gezondheid van de sporters aan. Bovendien bevordert doping de prestaties en is daarmee in strijd met een eerlijke sport.

Vandaar dat de KNVB veel waarde hecht aan een schone, eerlijke sport, op alle niveaus. Hiervoor zet de bond in op een scherp anti-dopingbeleid. Zodat voetbal een sport blijft waar je op kan vertrouwen en alle voetballers op een gezonde manier van de sport kunnen genieten.

Doping zijn verboden, stimulerende middelen, die over het algemeen sportprestaties bevorderen en/of schadelijk zijn voor de gezondheid. De stoffen en methoden die onder doping vallen staan op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap) en voldoen aan minimaal twee van de volgende drie criteria:

  • de stof/methode bevordert de prestatie;
  • de stof/methode is schadelijk voor de gezondheid;
  • de stof/methode is in strijd met de waarden en normen van de sport.

Meldpunt klachten

Voor wanordelijkheden op en rond het voetbalveld die niet op het wedstrijdformulier komen, is er het Meldpunt wanordelijkheden. Hier kan iedereen vervelende ervaringen en voorvallen delen met de KNVB.

De KNVB gaat zorgvuldig om met gemelde adviezen en opmerkingen die niet spoedeisend zijn en evenmin via één van de officiële kanalen voor een tuchtzaak in aanmerking komen. Het kan bij dit meldpunt gaan om allerhande ergernissen in het amateurvoetbal; partijdige scheids- en grensrechters, slechte ontvangst, wangedrag langs de lijn, wedstrijden die net niet uit de hand lopen en meer van dit soort zaken.

Vertrouwenspersoon

Binnen de KNVB is een vertrouwenscontactpersoon het eerste aanspreekpunt voor vragen, vermoedens, meldingen en klachten rond seksuele intimidatie. Spelers, ouders, kaderleden en vrijwilligers kunnen een melding doen bij deze vertrouwenscontactpersoon.

E-mail vertrouwenspersoon KNVB: vcp@knvb.nl.

Gedragsregels sv DIO

  1. Respect voor anderen is belangrijk. Elk verenigingslid stelt zich respectvol op naar anderen. Communiceren is belangrijk en geschiedt op basis van open- en eerlijkheid. Leden communiceren met elkaar in plaats van over elkaar. Het gebruik van kwetsende, onbehoorlijke of beledigende taal is onacceptabel. Verbaal en fysiek geweld binnen of buiten het voetbalspel is niet toegestaan. Pesten wordt niet getolereerd.

  2. Een verenigingslid hanteert goede omgangsvormen. Ieder lid van sv DIO dient zich als een waardig ambassadeur van en voor de vereniging te gedragen.

  3. sv DIO toont goed gastheerschap. Voor bezoekende clubs en scheidsrechters, voor relaties, begeleiders, ouders en supporters, zijn wij altijd een goede gastheer. Ook bij uitwedstrijden tonen de leden van sv DIO zich een goede gast.

  4. Elk lid behoort bereid te zijn verenigingstaken te verrichten. Alleen met de steun van onze vrijwilligers is sv DIO in staat de vereniging goed draaiende te houden. De medewerking van elk lid is daarbij nodig.

  5. Een verenigingslid heeft respect voor eigendommen van de club en van anderen. Een verenigingslid wordt aansprakelijk gesteld voor het door zijn/haar schuld zoekraken, beschadigen of vernielen van de bezittingen van de vereniging of van anderen.

  6. Iedereen die gebruik maakt van het sportcomplex en ons clubhuis, houdt zich aan de regels die wij hanteren. Zo horen fietsen bijvoorbeeld op de daarvoor aangewezen plaatsen, de auto’s op de parkeerplaats en is roken in het clubhuis en de kleedkamers verboden. Ook worden de openingstijden en sluitingstijden van ons sportcomplex en clubhuis gerespecteerd.

  7. Bij elke training of wedstrijd zorgt de teamleiding samen met de spelers ervoor dat de kleedkamer netjes wordt achterlaten en de ter beschikking gestelde materialen (zoals ballen en verplaatsbare doelen) worden opgeruimd. Dit gebeurt ook bij uitwedstrijden. Verpakkingen van genuttigde etenswaren en drinken worden in een afvalbak gedeponeerd en de vloer aangeveegd.

  8. Alcoholische dranken mogen alleen genuttigd worden in het clubhuis of op het terras. Lege blikjes, verpakkingen e.d. van drankjes en overige etenswaren dienen in de prullenbakken te worden gedeponeerd.

  9. Een verenigingslid houdt zich aan de sanctie/strafmaat die hem/haar door de vereniging of de KNVB is opgelegd na een overtreding. De vereniging zal de door de KNVB opgelegde boetes en/of in rekening gebrachte administratiekosten verhalen op het betreffende verenigingslid.

  10. Niet onnodig over de velden lopen en over de reclameborden klimmen. Loop op weg naar je bestemming om de velden heen.

  11. Een verenigingslid dient een medelid aan te spreken in het geval deze een gedragsregel overtreedt. Indien dit niet mogelijk is, wordt dit op wedstrijddagen gemeld bij het wedstrijdsecretariaat van sv DIO.

  12. Ieder verenigingslid is aanspreekbaar op zijn of haar wangedrag. Een verenigingslid moet zich bij (een afgevaardigde van)het bestuur verantwoorden wanneer hij/zij zich schuldig heeft gemaakt aan wangedrag, vernieling, geweldpleging, diefstal of andere gedragingen die in strijd zijn met onze regels. De kosten van dit gedrag zullen op het desbetreffende lid worden verhaald.

  13. Een verenigingslid respecteert de binnen de vereniging bestaande gezagsverhoudingen. Aansturing door functionarissen zoals de trainers, leiders, dienst doende vrijwilligers, commissieleden of bestuurders wordt door elk verenigingslid gerespecteerd.

  14. Respect voor officials en tegenstanders. Voor- tijdens en na de wedstrijden gaan wij respectvol en sportief om met de aangewezen officials en de tegenstander. Beseffen dat alleen de aanvoerder op normale wijze in gesprek gaat met de scheidsrechter, weerhouden ons van commentaar en grof taalgebruik en accepteren beslissingen.

  15. Actief of re-actief geweld; Indien binnen of buiten het veld sprake is van geweld zal elk lid van de vereniging zich de-escalerend opstellen en zich passief gedragen. Overtreding van deze regel geeft het bestuur recht tot het opleggen van een verenigingssanctie, dit ongeacht of een KNVB sanctie gaat volgen.

  16. Misdragingen teamgenoten; Indien binnen 1 team er misdragingen geconstateerd worden zal het volledige team hier op aangesproken worden. Van team en begeleiding wordt verwacht dat zij binnen normaal maatschappelijk aanvaardbare normen een zelfreinigende functie hebben. Mocht dit geen afdoende oplossing zijn dan staat het het bestuur vrij om een maatregel te treffen tegen het volledige team. Respectvol en binnen normen een teamsport bedrijven is in het belang van het hele team.

  17. Omgang toeschouwers; Toeschouwers zijn tijdens de sportactiviteiten geen partij. Spelers zullen nimmer in discussie of gesprek gaan met toeschouwers. Voor zover spelers kennis hebben aan bezoekers zullen zij aan naar hen uitdragen dat hun aanwezigheid alleen wenselijk is als er sprake is van een open en sportieve houding.

Reglement KNVB

Hieronder kun je het KNVB reglement amateurvoetbal doorlezen. Je kunt online bladeren, maar je kunt het reglement ook downloaden.

Sportief

Of je nou zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de grootste sport van Nederland. Wij werken er samen met de KNVB, vrijwilligers, ouders en de overheid vol overtuiging aan om dit te bereiken.

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat met elkaar genieten de standaard blijft en wangedrag de uitzondering. We helpen dan ook vol overtuiging mee om het voetbal leuk en veilig te houden. Voor iedereen!

Samen met de KNVB zijn we aan de slag om de excessen terug te dringen en het voetbalplezier te stimuleren. Daarin geven we zelf graag het goede voorbeeld. We zien al onze medewerkers als ambassadeur van voetbalplezier. We verwachten dat ze dit laten zien in hun werk, maar ook daarbuiten.

Veiligheid

Voetbal is van ons allemaal en samen zijn we het voetbal. Willen we het voetbal mooier en beter maken, moeten we daar met zijn allen aan samenwerken. Geweld op het veld of rond de stadions hoort niet in het voetbal thuis.

Voor wanordelijkheden op en rond het (zaal-)voetbalveld die niet op het wedstrijdformulier komen, is er het Meldpunt klachten. Hier kan iedereen vervelende ervaringen en voorvallen delen met de KNVB.

Spreekkoren

Voetbal is het mooiste als iedereen met respect behandeld wordt. De KNVB vindt dan ook elke discriminerende of elke andere vorm van kwetsende uitspraken op en rond de voetbalvelden weerzinwekkend en niet te tolereren. 

Omdat clubs hun supporters het beste kennen, is afgesproken dat de verantwoordelijkheid voor het bestrijden van spreekkoren bij de thuisspelende club ligt.

Als een speler te maken krijgt met kwetsende spreekkoren, kan hij zowel bij de arbitrage als de club hier melding van maken. Als door de aanhoudende spreekkoren de speler en/of arbiter niet meer in staat is te functioneren, kan de arbiter besluiten de wedstrijd stil te leggen.

Vuurwerk

Vuurwerk, sommige supporters vinden het mooi, sfeervol en vinden dat het je ploeg een steuntje in de rug geeft. Echter, het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan. Daarnaast is het ook gevaarlijk voor spelers en mede-supporters. Daarom willen de clubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie,de gemeentes en het ministerie van Justitie & Veiligheid, vuurwerk in het voetbal harder aanpakken.

Vuurwerk hoort niet thuis rondom en tijdens voetbalwedstrijden en overige voetbalevenementen, hoe mooi en sfeervol dit ook ervaren wordt. Alle vuurwerkovertredingen worden vanaf nu afgedaan via het strafrecht en ook wordt alle overtreders een landelijk stadionverbod opgelegd.

Seksuele intimidatie

Een veilig en plezierig voetbalklimaat voor iedereen is een belangrijke voorwaarde voor de KNVB. Daarom worden verenigingen gesteund en gestimuleerd om preventief beleid te voeren om seksuele intimidatie tegen te gaan.

Op het moment dat zulk ongewenst gedrag wordt opgemerkt binnen een vereniging kan de KNVB worden benaderd voor eerstelijns opvang bij seksuele intimidatie in de vorm van seksuele gebaren, ongewenste aanrakingen, aanranding of verkrachting.

Vanuit de KNVB verzorgt de vertrouwenscontactpersoon de eerste opvang. Daar kunnen mensen, volledig in vertrouwen, hun verhaal doen en mogelijke vervolgstappen bespreken. Afhankelijk van de ernst van de situatie en de behoefte van de melder, schakelt de vertrouwenscontactpersoon de expertise in van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF.

Diversiteit

Diversiteit is een kracht. Pas als iedereen zich welkom voelt, dan kun je het sterkste team opstellen.

Voetbal is er voor iedereen, ongeacht de achtergrond, kleur, seksuele voorkeur, genderidentiteit of geloof. Iedereen mag meedoen en plezier beleven voor, tijdens en na het voetballen.

Miljoenen totaal verschillende mensen komen op of rond het veld samen. Dat maakt het voetbal groot, mooi én extra waardevol voor de samenleving. Maar waar veel mensen samenkomen, komen ook racisme en discriminatie voor. Ook in het voetbal. Dat beschadigt mensen én het voetbal en wordt daarom door de KNVB met alle middelen bestreden.

Discriminatie en racisme worden bestraft. Als slachtoffers of getuigen zich, eventueel via ons, bij de KNVB melden, dan wordt het incident altijd opgevolgd. Dit gebeurt of via de verenigingsadviseur, of tuchtrechtelijk. De onafhankelijke aanklager kan een tuchtzaak starten als er genoeg bewijslast is. Juist voor deze bewijslast is het belangrijk dat er meldingen worden gedaan. Help dus mee want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat dergelijke incidenten van onze velden verdwijnen.

Doping

Het gebruik van doping is slecht voor het voetbal. Het tast de gezondheid van de sporters aan. Bovendien bevordert doping de prestaties en is daarmee in strijd met een eerlijke sport.

Vandaar dat de KNVB veel waarde hecht aan een schone, eerlijke sport, op alle niveaus. Hiervoor zet de bond in op een scherp anti-dopingbeleid. Zodat voetbal een sport blijft waar je op kan vertrouwen en alle voetballers op een gezonde manier van de sport kunnen genieten.

Doping zijn verboden, stimulerende middelen, die over het algemeen sportprestaties bevorderen en/of schadelijk zijn voor de gezondheid. De stoffen en methoden die onder doping vallen staan op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap) en voldoen aan minimaal twee van de volgende drie criteria:

  • de stof/methode bevordert de prestatie;
  • de stof/methode is schadelijk voor de gezondheid;
  • de stof/methode is in strijd met de waarden en normen van de sport.

Meldpunt klachten

Voor wanordelijkheden op en rond het voetbalveld die niet op het wedstrijdformulier komen, is er het Meldpunt wanordelijkheden. Hier kan iedereen vervelende ervaringen en voorvallen delen met de KNVB.

De KNVB gaat zorgvuldig om met gemelde adviezen en opmerkingen die niet spoedeisend zijn en evenmin via één van de officiële kanalen voor een tuchtzaak in aanmerking komen. Het kan bij dit meldpunt gaan om allerhande ergernissen in het amateurvoetbal; partijdige scheids- en grensrechters, slechte ontvangst, wangedrag langs de lijn, wedstrijden die net niet uit de hand lopen en meer van dit soort zaken.

Vertrouwenspersoon

Binnen de KNVB is een vertrouwenscontactpersoon het eerste aanspreekpunt voor vragen, vermoedens, meldingen en klachten rond seksuele intimidatie. Spelers, ouders, kaderleden en vrijwilligers kunnen een melding doen bij deze vertrouwenscontactpersoon.

E-mail vertrouwenspersoon KNVB: vcp@knvb.nl.

Gedragsregels sv DIO

  1. Respect voor anderen is belangrijk. Elk verenigingslid stelt zich respectvol op naar anderen. Communiceren is belangrijk en geschiedt op basis van open- en eerlijkheid. Leden communiceren met elkaar in plaats van over elkaar. Het gebruik van kwetsende, onbehoorlijke of beledigende taal is onacceptabel. Verbaal en fysiek geweld binnen of buiten het voetbalspel is niet toegestaan. Pesten wordt niet getolereerd.

  2. Een verenigingslid hanteert goede omgangsvormen. Ieder lid van sv DIO dient zich als een waardig ambassadeur van en voor de vereniging te gedragen.

  3. sv DIO toont goed gastheerschap. Voor bezoekende clubs en scheidsrechters, voor relaties, begeleiders, ouders en supporters, zijn wij altijd een goede gastheer. Ook bij uitwedstrijden tonen de leden van sv DIO zich een goede gast.

  4. Elk lid behoort bereid te zijn verenigingstaken te verrichten. Alleen met de steun van onze vrijwilligers is sv DIO in staat de vereniging goed draaiende te houden. De medewerking van elk lid is daarbij nodig.

  5. Een verenigingslid heeft respect voor eigendommen van de club en van anderen. Een verenigingslid wordt aansprakelijk gesteld voor het door zijn/haar schuld zoekraken, beschadigen of vernielen van de bezittingen van de vereniging of van anderen.

  6. Iedereen die gebruik maakt van het sportcomplex en ons clubhuis, houdt zich aan de regels die wij hanteren. Zo horen fietsen bijvoorbeeld op de daarvoor aangewezen plaatsen, de auto’s op de parkeerplaats en is roken in het clubhuis en de kleedkamers verboden. Ook worden de openingstijden en sluitingstijden van ons sportcomplex en clubhuis gerespecteerd.

  7. Bij elke training of wedstrijd zorgt de teamleiding samen met de spelers ervoor dat de kleedkamer netjes wordt achterlaten en de ter beschikking gestelde materialen (zoals ballen en verplaatsbare doelen) worden opgeruimd. Dit gebeurt ook bij uitwedstrijden. Verpakkingen van genuttigde etenswaren en drinken worden in een afvalbak gedeponeerd en de vloer aangeveegd.

  8. Alcoholische dranken mogen alleen genuttigd worden in het clubhuis of op het terras. Lege blikjes, verpakkingen e.d. van drankjes en overige etenswaren dienen in de prullenbakken te worden gedeponeerd.

  9. Een verenigingslid houdt zich aan de sanctie/strafmaat die hem/haar door de vereniging of de KNVB is opgelegd na een overtreding. De vereniging zal de door de KNVB opgelegde boetes en/of in rekening gebrachte administratiekosten verhalen op het betreffende verenigingslid.

  10. Niet onnodig over de velden lopen en over de reclameborden klimmen. Loop op weg naar je bestemming om de velden heen.

  11. Een verenigingslid dient een medelid aan te spreken in het geval deze een gedragsregel overtreedt. Indien dit niet mogelijk is, wordt dit op wedstrijddagen gemeld bij het wedstrijdsecretariaat van sv DIO.

  12. Ieder verenigingslid is aanspreekbaar op zijn of haar wangedrag. Een verenigingslid moet zich bij (een afgevaardigde van)het bestuur verantwoorden wanneer hij/zij zich schuldig heeft gemaakt aan wangedrag, vernieling, geweldpleging, diefstal of andere gedragingen die in strijd zijn met onze regels. De kosten van dit gedrag zullen op het desbetreffende lid worden verhaald.

  13. Een verenigingslid respecteert de binnen de vereniging bestaande gezagsverhoudingen. Aansturing door functionarissen zoals de trainers, leiders, dienst doende vrijwilligers, commissieleden of bestuurders wordt door elk verenigingslid gerespecteerd.

  14. Respect voor officials en tegenstanders. Voor- tijdens en na de wedstrijden gaan wij respectvol en sportief om met de aangewezen officials en de tegenstander. Beseffen dat alleen de aanvoerder op normale wijze in gesprek gaat met de scheidsrechter, weerhouden ons van commentaar en grof taalgebruik en accepteren beslissingen.

  15. Actief of re-actief geweld; Indien binnen of buiten het veld sprake is van geweld zal elk lid van de vereniging zich de-escalerend opstellen en zich passief gedragen. Overtreding van deze regel geeft het bestuur recht tot het opleggen van een verenigingssanctie, dit ongeacht of een KNVB sanctie gaat volgen.

  16. Misdragingen teamgenoten; Indien binnen 1 team er misdragingen geconstateerd worden zal het volledige team hier op aangesproken worden. Van team en begeleiding wordt verwacht dat zij binnen normaal maatschappelijk aanvaardbare normen een zelfreinigende functie hebben. Mocht dit geen afdoende oplossing zijn dan staat het het bestuur vrij om een maatregel te treffen tegen het volledige team. Respectvol en binnen normen een teamsport bedrijven is in het belang van het hele team.

  17. Omgang toeschouwers; Toeschouwers zijn tijdens de sportactiviteiten geen partij. Spelers zullen nimmer in discussie of gesprek gaan met toeschouwers. Voor zover spelers kennis hebben aan bezoekers zullen zij aan naar hen uitdragen dat hun aanwezigheid alleen wenselijk is als er sprake is van een open en sportieve houding.

Reglement KNVB

Hieronder kun je het KNVB reglement amateurvoetbal doorlezen. Je kunt online bladeren, maar je kunt het reglement ook downloaden.

Reglement KNVB

advertentie

Laatste nieuws

Meest gelezen deze maand

Nieuws van de KNVB

District West I

advertentie

advertentie

advertentie

advertentie

advertentie