FOLLOW THE LEADER

2019 erop of eronder

Alweer bijna een jaar voorbij. Tijd om terug te kijken op een bewogen jaar.

Voetballend gaat de club de goede kant op. Daar waar we in januari 2018 met 5 elftallen begonnen in de jeugd, zitten we nu alweer op 8 teams: JO7, JO8-1, JO8-2, JO9, JO10-1, JO10-2, JO11 en JO12.

De senioren tak dunt uit maar daar moet in de loop van de jaren verandering in komen naarmate de jeugd groeit. We hebben momenteel nog maar 3 teams en dat is zelfs voor een kleine club als DIO veel te weinig.

Helaas is het eerste in 2018 gedegradeerd maar zijn we nu weer hard op weg om ons terug te knokken naar de 4e klasse.

De softbal heeft een goed seizoen gedraaid met 2 dames en 2 heren teams. Maar ook bij de softbal zijn een aantal spelers/speelsters die hogerop willen, naar een ander club gaan of stoppen met softbal. Natuurlijk blijven we in 2019 wel gewoon softballen, in ieder geval met 1 heren en 1 dames team.

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een aantal sterkhouders en vrijwilligers van sv. DIO. Ome Janus en Ome Co.

Samen organiseerden ze al jaren de kerstkien. Afgelopen zaterdag was er voor het eerst, in een hele lange periode, een kerstkien zonder ome Janus en Ome Co. Om daar bij stil te staan hebben we voor aanvang, nog een minuut stilte gehouden om deze geweldige mannen te herdenken. Via deze weg willen wij Miranda, Petra, Ellen en Sharon bedanken dat jullie deze taak hebben overgenomen.

Zoals jullie weten en lezen is het een wisselend jaar geweest, met ups and downs. In 2019 gaat onze blik vooruit en moeten we er met z’n allen flink aan trekken om de club in leven te houden.

Volgend jaar bestaat de club alweer 103 jaar en wij willen hier nog minimaal 100 jaar aan toevoegen. Maar hier hebben we meer hulp voor nodig. We gaan dus op zoek naar meer vrijwilligers, spelers, trainers, bestuurders, sponsoren en een ieder die, op wat voor een manier dan ook, de club wil helpen.

Dit is ook het verzoek aan al onze leden en vrienden van de club. Denk met ons mee en help mee! Het gaat om de toekomst van sv. DIO. 2019 is een beslissend jaar voor het voortbestaan van ons aller sv. DIO. Minder senioren teams betekend namelijk minder inkomsten voor de club en dat is nu al voelbaar. Inkomsten voor een kleine vereniging zijn cruciaal aangezien de onkosten niet betaald kunnen worden van de contributie alleen.

Maar laten we positief afsluiten: inkomsten kunnen op meerdere manieren gegenereerd worden waaronder feestavonden. Wie wil er nou niet meer feestavonden!!!

Om te beginnen 1 januari 2019 de nieuwjaarsreceptie bij sv. DIO met zanger Angelo Kok.

Zoals gezegd, er zijn meerdere manieren om extra inkomsten te generen. Heb je ideeën geef het aan bij het bestuur.

Dit alles gezegd hebbende, willen Wij iedereen fijne dagen wensen en zien we jullie graag massaal op 1 januari 2019 @svDIO.

Het bestuur

BINNENKORT IN EEN STADION BIJ JOU IN DE BUURT

Kom ook bij sv DIO

Schrijf je in

Schrijf je in

Wil jij ook sporten bij sv DIO?

klik hier

Doe mee en help

Doe mee en help

sv DIO zoekt vrijwilligers

klik hier

Sponsor worden

Sponsor worden

van dé Haarlemse sportclub met geschiedenis.

klik hier

sv DIO NIEUWS

Peter Spape

Wij zijn geschrokken en aangedaan door het plotselinge overlijden van

Peter Spape

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Inge, zijn kinderen en kleinkinderen.

Peter bedankt voor jouw inzet bij de club.

Bestuur en leden

sv. DIO

Lees verder...

Ledenvergadering

Ledenvergadering

Dinsdag 2 juni 2020 te 19 uur belangrijke ledenvergadering sv. DIO.

Lees verder...

Coronavirus: impact op de softbalcompetities

Coronavirus: impact op de softbalcompetities

Update 1 april 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft de overheid gisteren (31 maart 2020) bestaande maatregelen verlengd. Zo is onder andere bepaald dat alle sportaccommodaties zeker tot en met 28 april gesloten moeten blijven. Het gevolg hiervan is dat de KNBSB alle competitiewedstrijden tot en met 19 meiannuleert. Deze datum is het gevolg van onze eerder gecommuniceerde maatregel na het vrijgeven van de sportaccommodaties een voorbereidingsperiode van drie weken aan te houden. Hieronder leest u meer over het uitstel van de start van onze competities.

De KNBSB staat volledig achter deze beslissing en hoopt dat met het voortzetten van de maatregelen de coronacrisis zo snel mogelijk onder controle wordt gekregen, zodat wij zo snel mogelijk weer de honkbal en softbalvelden op kunnen.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, laat in een persbericht het volgende weten: “Goed dat het kabinet voor de komende weken duidelijkheid heeft gegeven. Ook wij zien de noodzaak in van het volhouden van deze maatregelen. Iedere dag zien we dat er meer slachtoffers zijn van het virus en dat de druk op ons zorgstelsel steeds maar toeneemt. In deze uitzonderlijke tijden zijn uitzonderlijke maatregelen nodig. De sport zet zich van harte in om deze crisis te bezweren. Wij doen een beroep op alle sportclubs en hun leden om juist in deze tijd solidair te zijn. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we na afloop van deze crisis nog steeds volop gebruik kunnen maken van onze unieke Nederlandse sportinfrastructuur.”

De KNBSB sluit zich volledig aan bij deze woorden. De intentie voor dit seizoen blijft, ook na de verlenging van de maatregelen, hetzelfde: wij willen graag zo veel mogelijk wedstrijden spelen en zoveel mogelijk sportplezier beleven in 2020.

In de week vóór 28 april beoordeelt de overheid wat er voor de periode daarna nodig is. De KNBSB geeft op basis van die beoordeling ofwel een go voor de start van de competities of stelt de competitiestart wederom uit. Deze week neemt de afdeling Competitiezaken contact op met de verenigingen om een inventarisatie te doen welke wensen er bij de verenigingen leven voor de opzet van de competities wanneer deze weer van start mogen gaan.

Hieronder leest u het oorspronkelijke nieuwsbericht van 23 maart 2020, maar nu met de herziene data daarin verwerkt.

Gevolgen honkbal- en softbalcompetities

Het honkbal- en softbalseizoen 2020 staat voor de deur. De voorbereidingsperiode van alle teams zou nu in volle gang moeten zijn. Echter, de wereld is op dit moment in de greep van het coronavirus en Nederland niet in het minst. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Alle sportaccommodaties zijn gesloten, alle sportactiviteiten zijn uitgesteld en dus liggen alle sportverenigingen stil. De overheid heeft besloten dat tot en met 28 april niet mag worden getraind of gespeeld. De vraag is of maatregelen na die tijd aanhouden en/of wellicht worden aangescherpt. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren en, als (bescheiden) onderdeel daarvan, dus ook op onze honkbal- en softbalcompetities.

Benodigde voorbereidingstijd voor start competities

De KNBSB houdt voor de start van onze competities altijd rekening met een voorbereidingstijd van circa drie weken die de selecties/teams nodig hebben om wedstrijdfit te worden en verantwoord aan het seizoen te kunnen beginnen. Dat betekent dat de honkbal- en softbalcompetities niet direct kunnen starten als de overheid de sport weer vrijgeeft, na 28 april of welk ander moment daarna. 

Wedstrijden eerste competitieweken afgelast

Met bovenstaande rekening houdend betekent dit dat de geplande wedstrijden tot en met dinsdag 19 mei worden afgelast en in Sportlink de status “afgelast door bond” toegewezen krijgen, zodat dit ook voor iedereen zichtbaar wordt in de KNBSB Competitie-app en op de KNBSB-site.

Scenario’s

De KNBSB houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten. De afdeling Competitiezaken werkt momenteel aan scenario’s hoe de ‘afgelaste’ competitiewedstrijden in te halen óf de competities een andere vorm te geven na de periode dat de overheid de sport weer vrijgeeft. Vanwege de onzekerheid en onduidelijkheid, is het erg lastig daar nu al iets concreets over te zeggen.

Informeren van onze leden

De bovenstaande informatie wordt vandaag via de communicatiekanalen van de KNBSB verspreid om al onze leden te informeren. We verzoeken u deze informatie ook binnen uw vereniging te delen, zodat we er gezamenlijk voor zorgen dat al onze leden zijn geïnformeerd.

Lees verder...

/svDIOHaarlem

/svDIOHaarlem

/svDIOHaarlem


MELD JE AAN VOOR DE DIO NIEUWSBRIEF

sv DIO Haarlem

LOCATIE
Tennispad 3
2034 JA, Haarlem

PARKEREN
Salieveld, Haarlem

POSTADRES
Postbus 4419
2003 EK, Haarlem

CONTACT
023 53 58 824
info@svdio.nl